Rauwkost
Rauwkost is een aanduiding voor een gerecht van hoofdzakelijk rauwe groenten. Rauwkost wordt meestal gegeten als salade (de groenten fijngesneden, aangemaakt met bijvoorbeeld wat azijn en slaolie, en peper en zout naar smaak), maar kan ook dienst doen als garnering of worden gebruikt op belegde broodjes. In staafjes gesneden kan het ook zo, met een dipsaus of zonder verdere toevoegingen, gegeten worden.
Groenten die in rauwkost verwerkt kunnen worden zijn onder meer:
- andijvie
- bleekselderij
- bloemkool
- champignons
- courgette
- komkommer
- paprika
- radijs
- rode bietjes (niet rauw, maar gekookt en daarna afgekoeld)
- rode kool
- rucolasla
- spinazie
- tomaat
- ui
- witlof
- witte kool
- wortel
- koolrabi
Een salade is een koud gerecht, dat bereid is met olie en azijn (of met mayonaise, dat weer een mengsel is van olie en azijn). Het kan gebruikt worden als voorgerecht bij een diner of als groente bij een maaltijd. Vaak gezien als een gezond gerecht, het wordt ook vaak gegeten bij een dieet. Tegenwoordig worden bepaalde salades soms gegeten als maaltijdsalade. |
Onze specialiteit is SMULSALADE Heerlijke huzarensalade met grof gesneden ei en een lekkere saus. Smaakt goed op een toastje, boterham of stokbroodje. Ook lekker om uw gasten voor te zetten. Smulsalade; de moeite waard om eens uit te proberen! |