Tips & Recepten
Op deze pagina kunt u recepten vinden en tips voor de bereiding van uw groente en fruit. Regelmatig zullen hier nieuwe recepten te vinden zijn. Nuttige informatie en tips over groente en fruit kunt u hier vinden. Mocht iets niet duidelijk zijn, vraagt u het dan gerust bij ons in de winkel.

Lente & Zomer hutspot
Benodigheden:
- 700 gram bloemige aardappels.
- 500 gram panklare Lente en Zomer Hutspot.
- 1 sjalotje
- 400 – 500 gram Verse Worst van Slager van de Veen.
Bereiding:
- Zet de aardappels met wat water op.
- Doe hier de groenten bovenop en breng het aan de kook.
- Laat het op een laag pitje lekker gaar worden.
- Braad de verse worst gaar met 125 gram of naar behoefte braadboter zodat u lekkere jus krijgt.
- Als alles gaar is de jus naar behoefte bij de aardappels en groenten doen en dan met de stamper losjes pureren zodat de groenten nog wat zichtbaar blijft.
- De verse worst aan plakjes snijden en er met een spatel doorheen roeren.
- Naar smaak iets zout en/of snufje peper toevoegen.

Gevulde portabella’s met roomkaas en spekjes
Gevulde Portabella’s zijn makkelijk te maken en heerlijk bij de maaltijd. Het prettige van dit soort recepten is dat het met de hoeveelheden van ingrediënten allemaal niet zo heel exact hoeft, meer of minder spekjes erin, het is aan u, het blijft hoe dan ook lekker.
Ingrediënten:
- 8 Portabella’s
- 200 gram roomkaas
- 3 sjalotjes
- 250 gram uitgebakken spekjes
- 150 gram geraspte oude kaas
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 200 graden
- De portabella’s even schoonborstelen
- Steeltjes uit de portabella’s draaien
- Sporen uit de portabella’s schrapen met een lepel en dit in een bakje doen
- Sjalotjes fijn snipperen
- In een koekenpan de spekjes lekker knapperig uitbakken
- In een kommetje de roomkaas een beetje losroeren
- Doe nu de gesnipperde sjalotjes, de uitgebakken spekjes, de sporen van de portabella’s en de helft van de geraspte kaas erbij en roer alles goed door elkaar
- Vul de portabella’s met het roomkaas mengsel
- Strooi over de gevulde portabella’s de rest van de geraspte kaas en zet ze in een ovenschaal
- Ovenschaal ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven zetten
- Warm serveren
Super eenvoudig om te maken, vooral als je het combineert met bijvoorbeeld je hoofdmaaltijd. Handig is om er bijvoorbeeld pasta of nasi bij te eten. Alles wat over is kan dan namelijk zo door de pasta of nasi gedaan worden.
Tip: i.p.v. spekjes kun je er ook voor kiezen om er gehakt of ham blokjes doorheen te doen

Recept ovenschotel
Benodigheden:
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 3 handen vol verse spinazie
- peper, zout en provencaalse kruiden naar smaak
- 2 bollen mozarella
- wat parmazaanse kaas
Bereiding:
Snij de paprika’s in 3, haal de pitjes en de zaadlijsten eruit en gril de groenten in de oven tot ze zwartgeblakderd zijn. Steek ze in een dieprvrieszakje en laat afkoelen. Normaal gezien zou je het vel dan heel gemakkelijk moeten kunnen verwijderen.
Was de tomaten en de aubergine en snij in plakjes.
Neem een ovenschotel en smeer de bodem in met wat olijfolie. Maak nu een soort lasagne van alle groenten. Begin bijvoorbeeld met een laag aubergine, leg daar de tomatenplakjes op en bedek vervolgens met een laag spinazie (mag er zo in, je hoeft dit niet te stoven). Kruid alles goed af en bedek met een laag mozarella/parmezaan.
Ga verder met de een laag gegrilde paprika en de rest van je groenten. Pers een teentje look over het geheel en werk af met een laag mozarella. Kruid tenslotte alles goed af en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bedek je schotel met zilverpapier en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een halfuur.
Haal daarna het zilverpapier eraf en laat nog 5 minuten onder de grill staan zodat je kaas een ‘korstje’ krijgt.